Izbor "100 najvećih kompanija u BiH" 26. juna u Sarajevu

Bez autora
Jun 22 2014

Ceremonija dodjele priznanja kompanijama koje su u prošloj godini ostvarile najbolje poslovne rezultate, u okviru projekta “100 najvećih kompanija u BiH”, bit će održana u četvrtak, 26. juna u Sarajevu.Rang liste su i ove godine kreirane u partnerstvu sa Agencijom TEC korištenjem usluge pretrage i segmentacije baze “Bon.ba”, te u saradnji sa Agencijom za finansijske, informatičke i posredničke usluge (AFIP) Sarajevo i Agencijom za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) Banja Luka.

Izbor "100 najvećih kompanija u BiH" 26. juna u SarajevuCeremonija dodjele priznanja kompanijama koje su u prošloj godini ostvarile najbolje poslovne rezultate, u okviru projekta “100 najvećih kompanija u BiH”, bit će održana u četvrtak, 26. juna u Sarajevu, najavljeno je iz Poslovnih novina.

Rang liste su i ove godine kreirane u partnerstvu sa Agencijom TEC korištenjem usluge pretrage i segmentacije baze “Bon.ba”, te u saradnji sa Agencijom za finansijske, informatičke i posredničke usluge (AFIP) Sarajevo i Agencijom za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) Banja Luka.

Podaci su obrađeni za sva pravne subjekte iz Federacije BiH i Republike Srpske koji su predali završne račune za 2013. godinu.

Segmentacijom baze „Bon.ba“ kompanije su rangirane na velike, srednje i male, prema ukupnom prihodu, neto dobiti, izvozu i investicijama.

Kao i svake godine Poslovne novine dodijelit će i specijalno priznanje „Srebreni pečat“ za postignute ukupne rezultate poslovanja, za doprinos razvoju privrede i zapošljavanja u BiH, odnosno doprinos lokalnoj zajednici, te uvođenju tehnologija standardizovanih prema najvišim evropskim modelima.

Po prvi put posebno će se rangirati banke, kompanije iz drvne, metalne i prehrambene industrije, te dodijeljena priznanja za žene poduzetnice i menadžerice.

U oviru projekta Gradovi/općine i biznis koji Poslovne novine realizuju više od godinu, posebno će se dodijeliti priznanje jednoj bh. općini za kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik